China: un zgarie-nori a inceput sa se clatine in China

Dupa ce un zgarie-nori din Shenzen din China a inceput sa se clatine, cladirea de 300 de metri inaltime a fost evacuata de catre autoritati. Incidentul, pentru moment inexplicabil, a provocat panica in randul mai multor persoane.

Momente de panica la Shenzen, in momentul in care un zgarie-nori, care gazduieste numeroase birouri precum si o importanta piata de electronice a inceput sa se clatine. Constructia acestui zgarie-nori a fost finalizata in anul 2000.

Drept urmare, SEG Plaza, una din cele mai emblematice cladiri din imensa metropola limitrofa orasului Hong Kong, a inceput sa se clatine din senin. Cladirea, care domina orasul, avand o inaltime de 300 de metri, adaposteste o imensa piata de produse electronice. Birourile situate in cladire au fost evacuate de urgenta. Biroul de gestionare a situatiilor de urgenta din Shenzen a indicat pe reteaua sociala Weibo faptul ca urmeaza sa verifice care au fost cauzele ce au dus la clatinarea cladirii precizand faptul ca niciun seism nu a lovit orasul in ziua respectiva.

Vezi si:  Programul ''Noua Casă'' va continua

Incidentul a avut loc la ora 13:50 ora locala a Chinei conform autoritatilor. Ajutoare au ajuns imediat la fata locului pentru a se ocupa de eventualii raniti. Imaginile difuzate pe retelele sociale arata cum sute de persoane incearca sa iasa cu disperare din cladire. Cladirea este situata intr-un cartier important din centrul orasului Shenzen, cunoscut in special pentru imensa sa artera pietonala marginita de numeroase magazine si centre comerciale. Cinci din cei mai inalti zgarie-nori din lume sunt situati in China, printre care Turnul Shanghai care poseda numai putin de 128 de etaje si are o inaltime de 632 de metri.

Insa, de anul trecut, China a inceput sa interzica constructia cladirilor de peste 500 de metri, o restrictie care era deja in vigoare in alte orase precum Beijing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *