Cum poti obtine rapid un imprumut personal

cum-poti-obtine-rapid-un-imprumut-personal

cum-poti-obtine-rapid-un-imprumut-personalAtunci cand ai o urgenta financiara, cauti solutii rapide, care sa te scape de datorii. Singura ta optiune poate fi obtinerea unui imprumut pentru nevoi personale. Daca nu stii de unde sa incepi, iata cateva sfaturi care te pot ajuta. Dupa ce ai ales o metoda de imprumut, trebuie sa aplici fie online, prin telefon sau prin agentie. Iata cum functioneaza procesul de cerere de imprumut si ce trebuie sa faci.

De ce ai nevoie pentru a aplica pentru un imprumut

Inainte de a solicita un imprumut rapid online, ai nevoie de urmatoarele:

  • Detaliile contului tau bancar
  • Adresa
  • Detaliile angajatorului
  • Dovata veniturilor
  • Acte de identitate
  • Varsta minima de 18 ani

Dupa ce ai ales tipul potrivit de imprumut si ai toate documentele pregatite, poti incepe procesul de cerere.

Vezi si:  Finanțarea educației universitare, o problemă rar discutată

Solicitarea unui imprumut

Poti solicita un imprumut online, telefonic, prin posta sau personal la sucursala bancara locala, dar nu toti creditorii ofera toate aceste optiuni. Indiferent de modul in care soliciti un imprumut, procesul este aproximativ acelasi:

  1. Completezi un formular de cerere: Acest lucru ii spune creditorului cat de mult doresti sa imprumuti si pentru cat timp, toate detaliile tale personale si de angajare, si acorda creditorului permisiunea de a efectua un control de credit.
  2. Asteapta ca furnizorul de credit sa efectueze verificarile: Furnizorul de imprumuturi rapide va verifica detaliile pe care le-ai oferit, si va evalua cat de riscant este sa te imprumute. De asemenea, creditorul verifica listele de frauda si verifica detaliile adresei tale.
  3. Obtinerea deciziei creditorului: Decizia iti va spune daca creditorul este dispus sa iti ofere un imprumut si dobanda pe care o cere. In acest moment, poti alege fie sa accepti oferta, fie sa o respingi si sa cauti alt creditor care iti poate oferi o dobanda mai mica.
Vezi si:  Grecia și-a rambursat datoria mai devreme

Ce se intampla dupa ce depui cererea?

Daca ai fost aprobat si ai acceptat oferta de imprumut, va trebui sa semnezi contractul de imprumut. Daca aplici online acest lucru poate fi facut uneori digital, altfel, documentele vor fi trimise la adresa ta. Dupa ce ai returnat contractul semnat, creditorul iti va transfera suma solicitata in contul tau bancar – acest lucru ar putea dura doar cateva ore, dar poate dura si una sau doua zile lucratoare. Dupa ce ai primit banii, prima ta plata va fi in mod normal in luna urmatoare. Trebuie sa platesti ratele la timp si sa gestionezi bine imprumutul pentru a evita comisioanele inutile.

Poti lua o pauza de la plati?

Unii creditori ofera o pauza de rambursare scurta pentru a-ti oferi un timp suplimentar, in mod normal, intre una si trei luni, la inceputul imprumutului. Acest lucru iti ofera ceva mai mult timp pentru a rambursa imprumutul, dar asta inseamna ca ratele vor creste. Verifica toate costurile inainte de a decide amanarea platilor. Unii creditori ofera si concedii de plata, sau plati amanate, in timpul unui imprumut, dar acest lucru depinde de creditor, si cu siguranta vei plati mai mult pentru aceasta optiune.

Vezi si:  CEC Bank, acord de finantare de 50 de milioane de euro cu BEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *