Donald Trump și-a lansat rețeaua de socializare

Donald Trump a lansat luni o nouă reţea de socializare, ‘Truth Social’, care va concura cu Twitter sau Facebook, unde fostului preşedinte republican al SUA i-a fost interzis accesul, dar noua platformă a întâmpinat încă din prima sa zi de funcţionare probleme tehnice generate de numărul mare de cereri, relatează agenţiile AFP şi EFE.

Aplicaţia pentru mobil, care ar trebui să fie deplin funcţională până la sfârşitul lunii martie, era luni pe primul loc în ordinea programelor gratuite cele mai descărcate ale magazinului online Apple în SUA. Noua aplicaţie a fost anunţată ca fiind una în care nu există ”discriminare politică”, este gratuită şi există numai în limba engleză.

Dar la câteva ore după lansarea ”Truth Social” pe serviciul App Store din SUA numeroşi utilizatori, inclusiv jurnalişti ai AFP, s-au plâns că nu o pot accesa, pe ecranele unor smartphone-uri apărând mesajul: ”Din cauza cererii masive v-am plasat pe lista de aşteptare. Vă iubim şi pentru noi nu sunteţi doar un număr!”.

Vezi si:  Lovitură financiară pentru Harry și Meghan

Alţi utilizatori, care au precomandat aplicaţia, nu au reuşit finalizarea înscrierii, primind un mesaj de eroare în etapa finală.

În schimb, personalităţi apropiate de Donald Trump, care au avut acces la versiunea de test a aplicaţiei chiar înaintea lansării ei, sunt prezente pe platformă. Este de exemplu cazul lui Marjorie Taylor Greene, republicană membră a Camerei Reprezentanţilor, care duminică a publicat copii de ecran cu primele mesaje pe ‘Truth Social’, reţea ce are o interfaţă care seamănă destul de mult cu Twitter.

”Fiind singura membră a Congresului al cărei cont personal de Twitter a fost interzis, ştiu ce au fost nevoiţi să îndure milioane de conservatori care şi-au văzut libertatea cuvântului furată de companiile din sectorul tehnologiilor informatice pentru că ei nu au vrut să repete prosteşte discursurile autorizate”, a scris Marjorie într-unul din aceste mesaje.

”Este emoţionant pentru mine să văd că folosesc platforma oameni a căror voce a fost redusă la tăcere”, a spus la rândul său Devin Nunes, şeful Trump Media &Technology Group (TMTG), compania care a lansat ‘Truth Social’.

Vezi si:  Twitter isi apara strategia, Musk repeta ca achizitia retelei sociale nu se va face fara sa rezolve problema cu conturile false

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *