Facebook, negocieri pentru Project Libra, platforma de plati in criptomoneda

Gigantul social media e in negocieri cu zeci de companii financiare si de comert electronic pentru a pune la punct platforma de tranzactionare in criptomonede pe care vrea sa o lanseze – scrie The Wall Street Journal.

Reprezentanti ai lui Mark Zuckerberg, CEO Facebook, au avut discutii inclusiv cu Visa si Mastercard pentru Project Libra, acesta este numele de cod al  planulului de lansare a platilor in criptomonede.

Project Libra presupune, printre altele, o moneda digitala, prin tehnologia blockchain, corelata cu dolarul american, care poate fi folosita de utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp pentru a face plati intre ei, ocolind sistemul bancar si in deplin anonimat.

Nu se stiu multe despre Project Libra, Zuckerberg tine deocamdata secrete detaliile. Numele de cod nu a fost facut public, s-a aflat doar pentru ca in registrul de marci si patente al SUA a aparut informatia ca Facebook a achizitionat marca “Libra” de la o companie specializata in servicii fiscale si criptomonede. Nu se stie nici cum se va numi moneda digitala. Este posibil, spun expertii, ca utilizatorii sa fie recompensati, cu o fractie din moneda digitala, daca urmaresc reclame si cumpara produsul din reclama.

Vezi si:  Bitcoin a urcat cu 10% datorită lui Elon Musk

Project Libra a starnit si multe critici

O serie de specialisti atrag atentia ca, inainte de a se lansa in tranzactii cu criptomoneda,  Zuckerberg trebuie sa rezolve problema protectiei datelor, tinand cont de recentele atacuri cibernetice, in care se pare ca au fost accesate datele personale ale catorva milioane de utilizatori Facebook.

Madalina Vasiliu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *