FMI: cripto monedele ar putea fi urmatorul pas in evolutia financiara

Fondul Monetar International popularizeaza monedele cripto; a publicat un video explicativ despre ce inseamna si cum functioneaza, sugerand ca ar putea schimba complet modul nostru de a face tranzactii si de a economisi.

FMI califica monedele cripto drept “o moneda speciala” si prezinta beneficiile platilor in criptomonede, intre care scaderea costurilor, prin eliminarea intermediarilor, si viteza tranzactiei. La minusuri sunt mentionate volatitilitatea si anonimatul.

“Criptomonedele ar putea schimba complet modul in care vindem, cumparam, investim, economisim si ne platim facturile. Ar putea fi urmatorul pas in evolutia monedelor” – e de parere FMI, care insa atrage atentia asupra masurilor pentru contracararea riscurilor posibile in cazul monedelor cripto.

Opinii ale investitorilor

Unii investitori americani sunt de parere ca monedele cripto sunt un scut excelent impotriva inflatiei. Chiar si cei care nu sunt neaparat promotori ai criptomonedelor, dar au investit sume foarte mici, cred ca e ca o investitie facuta la inceputurile Apple, care apoi a dat un randament urias.

Vezi si:  40 de banci germane vor sa ofere servicii in cripto monede

Frenezia bitcoin

Cea mai populara cripto moneda, Bitcoin, a facut un salt masiv saptamana trecuta, trecand de 13.000 de dolari, pentru prima data in ultimul an. Frenezia a fost declansata de anuntul  PayPal Holdings Inc. ca va permite tranzactii in cripto monede. In doar doua zile, depozitele in Bitcoin si-au marit valoarea, per total, cu 19 miliarde de dolari.

Unii experti incearca sa tempereze entuziasmul fanilor cripto si amintesc faptul ca Bitcoin ajunsese la recordul de 20.000 de dolari, ca apoi, destul de rapid, sa se prabuseasca.

M.Vasiliu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *