Netflix, record de vizionare

Peste 404.440 de ore de conţinut video sunt vizionate pe Netflix în fiecare minut, la nivel global, în timp ce 42 de milioane de mesaje sunt distribuite pe WhatsApp în acelaşi interval, relevă unul dintre studiile de specialitate, citate de asociatul internaţional al Crosspoint Real Estate, compania Savills.

În acelaşi context, conform datelor publicate de Domo, în 2020, la nivel global, într-un singur minut, se cheltuie online un milion de dolari, Amazon livrează 6.659 de pachete, iar Zoom găzduieste 208.333 de utilizatori.

În plus, cantitatea de date colectate de sectoarele comerciale şi industriale înregistrează la rândul lor o rată de creştere fără precedent, declanşată de ascensiunea inteligenţei artificiale (AI), a Internet of Things (IoT), a realităţii augmentate şi a blockchain-ului.

Oamenii, tot mai conectați

„Piaţa centrelor de date cunoaşte creşteri semnificative încă de la apariţia mediului online, la nivel global. Observăm cum pandemia COVID-19 a accelerat şi mai mult aceste dezvoltări şi cum tot mai mulţi investitori devin din ce în ce mai interesaţi de astfel de investiţii, inclusiv în România. Sigur, ştim că ţara noastră oferă deja, de mai mulţi ani, o forţă de muncă de calitate în industria dezvoltărilor IT, astfel că apetitul pentru dezvoltarea unor centre de date şi în România este firească, astfel că, în următorii ani, vom asista la creşterea acestei industrii şi la nivel local”, consideră Ilinca Timofte, research analyst în cadrul Crosspoint Real Estate.

Vezi si:  Google concediază 12.000 de angajați

O cercetare Cisco Systems evidenţiază faptul că, până în anul 2023, comunicarea M2M ar putea reprezenta 50% din cele 14,7 miliarde de conexiuni existente. Acest tip de comunicare reprezenta doar 33% dintre cele 6,1 milioane de conexiuni, în 2018. Aceeaşi analiză arată că numărul centrelor de date, de mari dimensiuni, s-a dublat în intervalul 2015 – primul trimestru din 2020, de la 259 la 541.

Fondată în anul 2005, compania Crosspoint Real Estate oferă atât servicii de tranzacţionare şi consultanţă pentru domeniul imobiliar, cât şi soluţii financiare necesare marilor investitori, pentru toate tipurile de proprietăţi: birouri, retail, industrial, terenuri, hoteluri şi rezidenţial.

Crosspoint Real Estate este asociatul internaţional Savills în România, una dintre cele mai mari companii de real estate la nivel mondial, fondată în anul 1855 – cu venituri de peste 1,93 miliarde de lire sterline generate în 2019. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 2,65 milioane de euro.

Vezi si:  Zuckerberg a confirmat fuziunea dintre mesageriile Facebook, WhatsApp si Instagram

Ultimele stiri din acest domeniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *