Românii petrec tot mai mult vacanțele în locuri exotice

Românii profită de relaxările din mai multe ţări exotice şi se îndreaptă către orice destinaţie cu mai puţine restricţii pentru Revelion, iar tot mai mulţi dintre ei aleg să-şi petreacă trecerea dintre ani în cadrul unor circuite turistice, potrivit unei agenţii de turism.

Pentru Revelion, cel mai repede s-a vândut circuitul în Panama – Costa Rica, urmat de Croaziera de Crăciun & Revelion în Marea Caraibilor, apoi Revelioanele în Mexic – Guatemala – Honduras – Belize, Tanzania – Zanzibar, Mexic, Liban, Sri Lanka şi Egipt. Alte destinaţii solicitate de Revelion au fost Turcia (Cappadocia), Portugalia, Tunisia, Iordania, Uzbekistan şi Paris.

„Majoritatea turiştilor noştri au optat pentru un Revelion activ, pachetele turistice constând în circuite. Observăm dorinţa crescută a românilor de a călători şi de a face un turism activ, de a descoperi cât mai multe obiective şi destinaţii. Am constatat această tendinţă pe tot parcursul anului care tocmai se încheie şi prefigurăm apetitul turiştilor noştri pentru călătorii complexe, către destinaţii îndepărtate, exotice şi pentru 2022. Pentru ultima parte a iernii, avem deja multe cereri pentru circuite în SUA (Miami), Jamaica, Egipt, Sri Lanka, Pakistanul de Nord şi de Sud, Islanda, Madeira, Zanzibar şi multe altele”, a precizat Daniela Nedelcu, director general al agenţiei DAL Travel.

Vezi si:  Vacanțele de Rusalii, mai scumpe

Consultanţii companiei au realizat şi o retrospectivă a anului 2021. În prima parte a anului destinaţia care s-a bucurat de un real succes a fost Tanzania – Zanzibar (cu plecări în fiecare lună, ianuarie – februarie – martie) urmată de Egipt, cu plecări în februarie şi aprilie. Alte destinaţii căutate în primăvara anului 2021 au fost Costa Rica şi Albania. Ca produse turistice inedite, circuitul în Uganda care a fost relansat şi marele circuit al Columbiei s-au bucurat de un real succes. De Paşte, cele mai solicitate programe au fost pentru Etiopia, Turcia de Sud Est, Albania şi Portugalia.

Destinaţia vedetă a verii 2021 a fost Italia, unde au fost 16 plecări din iunie până în septembrie, sub formă de circuite cu însoţitor de grup sau private tour-uri cu maximum 7 persoane însoţite de un ghid român. În aceeaşi perioadă de vară au fost plecări în circuite precum: Turcia, Kenya Safari şi Sejur la Plajă în Mombasa, Elveţia, Peru – Nazca şi Ecuador – Galapagos.

Vezi si:  Primul muzeu al figurilor de ceară ”Madame Tussaud” din Orientul Mijlociu s-a deschis în Dubai

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *