Se scumpește și apa îmbuteliată

Producătorii de apă de izvor vor majora cu 20% preţurile apei îmbuteliate, fiind nevoiţi să transfere către clienţii finali o parte din costurile suplimentare provocate de creşterea preţurilor la energie, ambalaje şi combustibili, se menţionează într-un comunicat remis vineri de Asociaţia Producătorilor din Industria Apei (APRIA).

„Producătorii de apă de izvor nu mai pot menţine actualul nivel al preţurilor. Scumpirile din ultimul an la energie, ambalaje şi combustibili pun o presiune mare asupra sustenabilităţii afacerilor. Prin urmare, în această perioadă, are loc o recalibrare a nivelului de preţ, astfel încât o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienţii finali. (…) Membrii APRIA au fost tot timpul atenţi la nevoile clienţilor, investind în calitate şi în eficientizarea proceselor de producţie pentru a oferi cea mai bună apă la cele mai bune preţuri. Din păcate, scumpirile uriaşe din ultima perioadă nu mai au cum să fie acoperite în integralitate de producători, aşa că vom asista în următoarea perioadă la o majorare a preţului cu 20%”, se precizează în comunicatul APRIA.

Vezi si:  Putin vrea ruble pentru gazul vandut Occidentului si ameninta sa opreasca livrarile

Producătorii de apă îmbuteliată plătesc în acest an facturi de energie electrică cu 90% mai mari faţă de 2020, preţul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% şi, în plus, a crescut cu aproape 50% preţul ambalajelor (PET-uri, carton, folie), argumentează Asociaţia Producătorilor din Industria Apei.

De asemenea, membrii APRIA resimt şi presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investiţiilor majore realizate în ultimul timp, evoluţia acestuia reprezentând o permanentă îngrijorare, potrivit comunicatului asociaţiei patronale.

Membrii Asociaţiei Producătorilor din Industria Apei vor continua să investească în utilaje de ultimă generaţie pentru a creşte gradul de eficienţă şi se vor orienta spre soluţii inovatoare de producţie şi utilizare a energiei, subliniază APRIA.

Totuşi, reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor din Industria Apei consideră ca efortul lor trebuie să fie dublat şi de acţiuni ale autorităţilor, care să sprijine companiile care produc în România şi să încurajeze demersurile care îşi propun realizarea unor activităţi economice sustenabile, se menţionează în comunicatul APRIA.

Vezi si:  Problemele cu marfurile din Ucraina continua

Din Asociaţia Producătorilor din Industria Apei fac parte companii de renume din industria românească. De-a lungul timpului, APRIA s-a dovedit un partener vocal de dialog al autorităţilor şi a luat parte la orice schimbare legislativă, cu misiunea să întărească mediul de afaceri şi să susţină un produs final corect pentru consumator, conform comunicatului Asociaţiei Producătorilor din Industria Apei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *