Tesla este acum mai aproape de Apple decat de Volkswagen

Capitalizarea firmei de autovehicule americane a depasit 100 de miliarde de dolari. Pietele bursiere saluta astfel acest progres tehnologic in domeniul masinii electrice si conectate dupa cum observa si Jean-Michel Bezat, un jurnalist economic la Monde.

Pierderi si profit. In cadrul Forumului economic mondial de la Davos (Elvetia), miercuri, 22 ianuarie, Donald Trump a distribuit lucrurile bune si lucrurile mai putin bune adunate de-a lungul vremii de Tesla. Boeing, ramas la sol timp de mai bine de 10 luni dupa doua prabusiri (346 de morti) este o mare dezamagire. Tesla si fondatorul sau nu s-au lasat insa batuti dupa aceste declaratii.

Donald Trump a subliniat ca Elon Musk este unul din marile noastre genii subliniind ca, capitalizarea firmei californiene de automobile a reusit sa treaca de bara de 100 de milioane de dolari (90 de miliarde de euro) pe Wall Street. Chiar daca este inca departe de Toyota si a sa suma de 203 miliarde, o depaseste pe cea obtinuta de Volkswagen, numarul 1 mondial in ceea ce priveste inmatricularile dar si pe cea obtinuta de General Motors si a lui Ford reunite.

Vezi si:  Navigația pe Rin s-ar putea opri

Cine si-ar fi imaginat acest lucru in mai 2019, atunci cand Tesla avea profit de doar 40 de miliarde si abia reusea sa raspunda la comenzi pentru Model 3 ?

Este o afacere excelenta pentru d-l Musk care va ajunge la suma de 346 de milioane de dolari asta daca Tesla reuseste sa ramana la acest nivel timp de minim 6 luni. Un simplu bonus pentru un sef de companie, Forbes estimand averea acestuia la 32 miliarde de dolari. Este aceasta o afacere buna pentru Trump ? Acesta a dat asigurari ca Tesla va construi o uzina mare in SUA care se va adauga site-ului istoric Nevada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *