Totul despre Worldcoin – un adevarat fenomen in lumea cripto si nu numai

Lansarea unei noi criptomonede, Worldcoin, a pus lumea pe jar. Milioane de oameni stau la coada pentru a le fi irisul scanat, in schimbul unui portofel cripto.

Deocamdata, Romania nu e pe harta Worldcoin. Dar cei de la compania condusa de miliardarul Sam Altman, spun ca au cereri din toata lumea. Asa ca nu se stie,  poate in viitor vom avea si la Bucuresti celebrul orb Worldcoin.

Ce inseamna Worldcoin si ce este globul stralucitor care ne scaneaza irisul

Device-ul futuristic e putin mai mare decat un grapefruit. Cu ajutorul lui, irisul uman e scanat si persoana respectiva primeste cripto valuta Worldcoin. Sam Altman spune ca astfel vrea sa pastreze unicitatea indivizilor planetei, umanitatea,  tinand cont ca Inteligenta Artificiala castiga tot mai mult teren in viata noastra. Cei care isi scaneaza irisul primesc in schimb cripto monede. Asadar, nu e de mirare ca milioane de oameni, din toata lumea, au facut coada pentru a li se scana irisul.

Vezi si:  Fondatorul Dogecoin isi bate joc de recentele previziuni de crestere a Bitcoin si Ether

Ce este orbul Worldcoin si ce face ?

Orbul e stralucitor si a fost pus la punct cu ajutorului unui designer de top de la Apple. Worldcoin a realizat in jur de 1500 de globuri si are comenzi pentru multe altele. Globul are scopul de scana irisul si de a inmagazina datele. Apoi, transforma imaginea biometrica intr-un sir de numere, numit IrisCode. Combinat cu un algoritm, codul verifica faptul ca sunteti fiinta umana si confirma acest lucru printr-o aplicatie pe telefon.

Worldcoin ofera scanarea irisului in 35 de orase, in toata lumea, pe 5 continente. In Europa, sunt –  sau vor fi – globuri de scanare a irisului la Londra, Madrid, Barcelona, Valencia, Varsovia, Lisabona, Paris, Berlin si altele.

Cei care sunt de acord cu scanarea irisului primesc un mic numar de token-uri Worldcoin, WLD. Acestea sunt cotate, in prezent, cam cu 2 dolari bucata.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *