Trei din zece români nu ar lucra pentru oameni politici

profesie contabila

profesie contabilaTrei din zece angajaţi români nu ar lucra niciodată pentru politicieni, indiferent de salariul oferit. Pe de altă parte, aproape jumătate ar accepta o ofertă de angajare venită de la un partid politic, dar cu unele condiţii. Aceasta este concluzia unui sondaj online efectuat de o platformă de recrutare a forței de muncă.
26,5% dintre respondenţi au afirmat că ar fi interesaţi să lucreze pentru un partid, indiferent de culoarea politică a acestuia, însă doar dacă li s-ar oferi mai mulţi bani decât câştigă în prezent, se menţionează în sondajul.
11% se arată şi mai deschişi, spunând că ar accepta pe loc o astfel de ofertă, fără a ţine cont de orientarea politică a partidului. În schimb, unul din zece angajaţi nu ar lua în considerare o propunere să lucreze în politică decât dacă ar veni de la partidul pe care îl susţine. Ceilalţi respondenţi (23,7%) admit că nu ştiu ce ar face dacă ar primi o astfel de ofertă.
În perioadele electorale, doi din zece respondenţi spun că atmosfera la birou este încordată: se discută mult despre alegeri şi fiecare îşi susţine propria preferinţă. De asemenea, 12,7% dintre respondenţi susţin că li s-a întâmplat ca în an electoral să li se sugereze de către şefi cu ce candidat/partid politic să voteze. Iar aproape 10% au afirmat că li s-a întâmplat măcar o dată să fie întrebaţi la interviul de recrutare ce formaţiune politică susţin.

Vezi si:  40 de miliarde de euro, suma decisa de Comisia Europeana pentru a a compensa facturile la energie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *