Ce obligații au cei care joacă la pariuri sportive online

imagine (1)

imagine (1)Obligațiile celor care joacă la pariuri sportive online au fost reduse în ultimii ani.

Totuși, utilizatorii trebuie să respecte și astăzi câteva reguli. Ei trebuie să aibă minim 18 ani, iar după ce își fac cont pe platforma unui operator licențiat în România trebuie să și-l verifice.

Acest proces se numește KYC (Know Your Customer) și este un pas obligatoriu pe care fiecare operator licențiat ONJN trebuie să îl respecte.

Potrivit Articolului 129, alineatul 5 din Decizia nr 111, din data de 24 februarie 2016, conturile care nu au fost verificate în 30 de zile de la deschidere trebuie închise. În plus, banii prezenți în cont la momentul respectiv vor fi pierduți de utilizator, iar acesta nu va mai putea să-i recupereze niciodată. Ei vor fi transferați direct în bugetul statului.

Astfel, cei care joacă la operatorii de jocuri de noroc din România, inclusiv la NetBet pariuri, casino, loterii și poker, sunt obligați să își verifice contul.

Prin această măsură, statul dorește să aibă un control mai bun asupra acestui domeniu, să se asigure că minorii nu vor juca la jocuri de noroc și să prevină spălarea banilor. Din acest motiv, este interzis ca un utilizator să aibă mai multe conturi la același operator.

Vezi si:  Revoltati ca Austria ne-a refuzat in Schengen, romanii vor sa boicoteze companiile austriece

Din fericire, verificarea identității este un proces ce poate fi realizat destul de ușor. De cele mai multe ori se solicită doar copia unui act de identitate. Aceasta poate fi încărcată direct în contul utilizatorului sau transmisă prin e-mail. Procesul durează câteva ore sau cel mult o zi, iar apoi jucătorii se vor putea distra în deplină siguranță.

Impozitele pentru câștigurile din jocuri de noroc, reținute la sursă

De câțiva ani, utilizatorii au scapăt de un aspect birocratic important – completarea anuală a Declarației 200 pentru plata aferentă a impozitului pentru sumele câștigate la jocuri de noroc.

În acest moment, impozitul pentru sumele câștigate la jocuri de noroc online este reținut la sursa de operatorii licențiați în România de ONJN.

Există trei praguri de impozitare, potrivit legislației în vigoare, după cum urmează:

până la 66.750 RON, inclusiv – 1%

peste 66.750 – 445.000 RON, inclusiv – 667,5 + 16% pentru ceea ce depășește suma de 66.750 RON

Vezi si:  Șeful ANAF a demisionat din post

peste 445.000 – 61.187,5 RON + 25% pentru ceea ce depășește suma de 445.000 RON

„Veniturile din jocuri de noroc se impun prin reținere la sursă. Impozitul datorat se determină la fiecare plată, prin aplicarea următorului barem de impunere asupra fiecărui venit brut primit de un participant, de la un organizator sau plătitor de venituri din jocuri de noroc”, se menționează în legislație.

Așadar, din acest punct de vedere, utilizatorii au scăpat de un aspect birocratic important și, după ce își fac verificarea contului pe platformă, se pot distra fără alte bătăi de cap.

Piața jocurilor de noroc a fost reglementată în 2015 și în momentul de față este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat. Numărul românilor care aleg să se distreze la jocuri de noroc este într-o continuă creștere.

Pe lângă taxele plătite de jucători, și companiile licențiate în România plătesc sume mari anual pentru a putea activita pe teritoriul României, dar și din profitul generat. De asemenea, schimbarea legislației a transformat acest domeniu într-unul mult mai sigur pentru jucători. Toate datele lor sunt în deplină siguranță, rezultatele sunt doar rolul hazardului, eventualele neînțelegeri sunt rezolvate rapid, iar operatorii promovează un joc responsabil.

Vezi si:  Acestea sunt afacerile pe care le poti deschide imediat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *