E confirmat. Compania Nike nu va mai vinde produse pe Amazon

Se pare ca Nike se retrage de pe Amazon. Celebra marca de sportswear a declarat recent pentru site-ul Bloomberg ca va pune capat parteneriatului sau cu gigantul e-commerce, la doi ani dupa ce a anuntat asta.

Un purtator de cuvant a declarat pentru Bloomberg ca Nike a incheiat acest parteneriat si proiect pentru a se concentra mai mult asupra activitatii sale de vanzare directa in randul consumatorilor sai, un lucru care se afla in centrul strategiei sale de marketing inca din anul 2017 deja.

In cadrul eforturilor depuse de Nike pentru a ameliora experienta clientilor sai prin intermediul relatiilor directe si personale, Nike a decis deci sa puna capat experientei sale pilot cu Amazon retail.

Dar Nike se pare ca va continua sa investeasca in parteneriate solide si distinctive pentru ca toti consumatorii sa fie serviti la scara mondiala.

Noul PDG de la Nike, Jogn Donahoe, care a fost inainte si PDG pentru eBay, va trebui sa dirijeze aceasta strategie in urmatorii ani. Nici Amazon, nici Nike nu au facut inca prea multe declaratii cu privire la succesul sau la soarta acestui parteneriat. Dar primele rapoarte, citate de Bloomberg, spun ca nu a fost la inaltimea asteptarilor companiei Nike si pentru prima data, se pare ca si Amazon, a recunoscut in cel mai recent raport anual al sau faptul ca produsele contrafacute de pe site sunt o reala problema.

Vezi si:  Cât costă un bilet de tren de la Gara de Nord la Otopeni

Si totusi, retragerea sa de pe Amazon poate sa fie perceputa drept o vointa de  se concentra mai mult asupra activitatilor sale de vanzare directa. Nike a declarat recent ca si-ar dori sa se concentreze mai mult pe cei 40 vanzatori cheie ai sai, fara sa precizeze insa care sunt acestia. Si sa elimine in acelasi timp intermediarii sau sau partenerii pe care ii considera mediocri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *