Sfaturi și recomandări pentru angajarea muncitorilor din Sri Lanka

1cl87h249wnf0my

Sri Lanka este o destinație populară în topul preferințelor angajatorilor români. Pentru că în ultimii ani forța de muncă din țara noastră este tot mai greu de găsit, patronii s-au reorientat către piețele asiatice pentru angajarea personalului calificat, pentru o mulțime de domenii, precum turism, horeca, construcții, îngrijire și nu numai. Țările asiatice dispun de o forță de muncă talentată și motivată, cu o experiență vastă într-o gamă largă de domenii, beneficiind în același timp de un sistem eficient de verificare a aptitudinilor și experienței de muncă.

Cu toate acestea, pentru a obține cea mai bună echipă posibilă, este necesar să te documentezi cu privire la aspectele pe care trebuie să le ai în vedere, cât și la modul de desfășurare a procesului de angajare și recrutare. În acest articol, vom discuta despre câteva dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când cauți să angajezi muncitori din Sri Lanka.

Încearcă să înțelegi cultura de afaceri din Sri Lanka

Pentru a avea succes în angajarea muncitorilor din Sri Lanka, este important să înțelegi cultura de afaceri din această țară, în special pentru că asiaticii sunt extrem de influențați de anumite elemente culturale sau socio-economice pe care le aplică atât în viața personală, cât și în cea profesională.

Vezi si:  Renault inregistreaza o pierdere istorica de 8 miliarde de euro in 2020 pe fondul crizei sanitare

Dacă vrei să colaborezi cu muncitori din Sri Lanka, trebuie să știi că aceștia fac parte dintr-o societate colectivistă, iar relațiile personale și conexiunile sunt extrem de importante. În timp ce afacerile joacă un rol important, oamenii din Sri Lanka pun întotdeauna relațiile personale înaintea afacerilor. Astfel, pentru o colaborare eficientă și de lungă durată, este recomandat să investești timp și să depui efort în dezvoltarea unor relații solide, bazate pe respect, cu muncitorii sau partenerii de afaceri din această țară.

Comunică clar și deschis

Comunicarea transparentă a nevoilor tale ca angajator, cât și a așteptărilor în ceea ce privește performanța sunt elementele de bază care te ajută să începi un proiect cu dreptul în colaborarea cu angajații din Sri Lanka. De asemenea, este important să fii dispus să asculți și să răspunzi la întrebări și preocupări, fără să lași loc de neclarități.

Caută candidați cu experiență și referințe bune

Când angajezi muncitori din Sri Lanka, este important să cauți candidați cu experiență relevantă pentru domeniul în care compania ta activează, cât și cu referințe bune de la foștii angajatori. O resursă valoroasă la care poți apela este o agenție de recrutare de personal asiatic, care nu doar că îți poate oferi cei mai buni candidați pentru afacerea ta, ci îți și ușurează semnificativ munca, economisindu-ți resurse importante.

Vezi si:  Wizz Air anunță vaccinare obligatorie pentru echipaj

O astfel de agenție dispune de conexiunile necesare și baza de date aferentă pentru a te pune în legătură cu muncitori calificați, din domenii specifice, cu abilități și experiență de muncă dovedite. În plus, o companie de recrutare se poate ocupa de întregul proces, de la recrutare, la organizarea interviurilor, cât și toate procesele legislative ce țin de obținerea permiselor de ședere și muncă, stabilind astfel baza legală a acestui proces.

r1d1ryvzhd45zqy

Este important să ai în vedere că procesul de recrutare și angajare a muncitorilor străini este unul destul de complicat, alimentat de birocrația din țara noastră, care se poate întinde pe o durată de până la 3 luni. Așadar, dacă nu ai timpul necesar să te implici în acest proces, poți lăsa totul în seama agenției de recrutare. Tot ce îți rămâne de făcut este să participi la interviurile de angajare, iar ulterior, să îți selectezi echipa perfectă pentru afacerea ta.

Vezi si:  Renault: Philippe Krief a fost numit director general al marcii Alpine

Ultimele stiri din acest domeniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *