Traderii de la Bursa din Londra nu mai au voie să bea alcool

(London Metal Exchange – LME). Instituția a anunţat că a decis să interzică traderilor săi să mai consume alcool în timpul zilei. Astfel, se pune capăt unei practici care datează din epoca victoriană.
LME, care a aniversat recent 142 de la înfiinţare, a confirmat oficial că a fost luată o decizie potrivit căreia „personalul care lucrează în ringul bursier nu ar trebui să consume alcool înainte de a face tranzacţii”.
London Metal Exchange este ultima bursă europeană care găzduieşte tranzacţii cu strigare, într-un spaţiu amplasat în birourile sale din inima City-ului londonez, botezat „inelul” (‘the ring’), unde traderii fac comenzi de pe un cerc de canapele roşii.
Potrivit agenţiei Bloomberg, prin această decizie LME încearcă să pună capăt unei reputaţii negative, întreţinută printre alţii de controversatul Nigel Farage, care şi-a petrecut viaţa profesională în sălile de trading de la LME, şi care nu încetează să povestească experienţele sale cu iz bahic, înainte de a intra în politică şi a deveni un susţinător fervent al Brexitului.
LME pare decisă să îşi modifice practicile, într-un mediu financiar dominat încă de bărbaţi şi renumit pentru atitudinea sa sexistă. În luna aprilie bursa a adoptat un nou cod de conduită care interzice membrilor săi să organizeze petreceri în localuri de gen cluburi de striptease sau cazinouri. Ulterior, în luna mai LME a ales-o pe Gay Huey Evans, prima femeie care ocupă funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al LME.
Bursa de metale din Londra este una din cele mai importante burse de metale din lume, stabilind preţuri de referinţă valabile la nivel global pentru metale neferoase (în principal cupru, aluminiu, plumb, zinc, nichel şi cositor).

Vezi si:  Indicii BVB – deschidere in crestere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *