Tranzacția Anului în România, între CEZ și MIRA

salariu minim credit rapid

salariu minim credit rapidVânzarea activelor româneşti încheiată între CEZ Group şi fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) după 18 luni de la debutul procesului de divestment a primit premiul „Tranzacţia anului” în cadrul Energy CEO Forum & Awards Gala 2021, informează compania într-un comunicat.

„2020 a fost un an plin de provocări pe care echipa CEZ le-a transformat în oportunităţi şi în promisiuni respectate faţă de clienţi, parteneri şi comunitate. Am continuat să facem ce ştim mai bine, să fim dedicaţi misiunii noastre de digitalizare, dar şi relaţiei şi dialogului cu stakeholderii noştri. Cu un proces de divestment finalizat în 18 luni, tehnologii şi progrese în proiectele noastre digitale şi de investiţii, ne bucurăm să culegem în continuare aprecieri pentru eforturile din anul precedent”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Procesul de divestment a început pe data de 9 septembrie 2019. CEZ Group a primit oferte angajante pe 25 iunie 2020, iar oferta investitorului internaţional Macquarie Infrastructure and Real Assets a fost evaluată ca fiind cea mai bună.

Vezi si:  Enel analizează vânzarea activelor din afara Italiei

Comisia Europeană a aprobat tranzacția

CEZ a semnat contractul pentru vânzarea activelor româneşti cu ofertantul câştigător pe 22 octombrie 2020. Tranzacţia a fost aprobată de Comisia Europeană – Direcţia Generală de Concurenţă, la Bruxelles, pe 23 decembrie 2020, precum şi de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării din România, pe 5 ianuarie 2021.

În cadrul aceluiaşi eveniment, şeful CEZ România, Ondrej Safar, a primit distincţia de „Managerul anului”. Safar este primul voluntar intern care se alătură oricărui proiect CSR al companiei, deoarece crede cu tărie că o structură organizaţională porneşte de la bunăstarea angajaţilor şi implicarea lor în comunitate.

Inginer electrotehnist, absolvent al Universităţii Tehnice din Praga, Ondrej Safar este un bun cunoscător al pieţelor de energie din Balcani. Până la jumătatea anului 2018, Safar a condus Sepaş Enerji, companie turcă membră a grupului CEZ, anterior coordonând operaţiuni ale Grupului în Bulgaria şi România.

Potrivit sursei citate, CEO-ul CEZ România s-a alăturat echipei CEZ în aprilie 2004, iar în noiembrie 2005 s-a alăturat colegilor din Grupul CEZ în România. În cadrul unui mandat de şapte ani, s-a ocupat de construcţia propriu-zisă a Parcului Eolian Fântânele-Cogealac, dar şi de managementul facilităţilor de producere a energiei regenerabile – hidro şi eoliană sau de coordonarea CEZ Vânzare.

Vezi si:  China investește 500 de milioane de euro în proiecte de Smart City din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *