Google cedeaza in asteptarea unei noi amenzi de la UE

Alphabet Inc., compania mama a Google, ii va indemna pe utilizatorii de Android sa-si aleaga browserele si motoarele de cautare preferate – a anuntat un oficial Google. Prin aceasta decizie, gigantul IT american incearca sa calmeze spiritele la Bruxelles, unde va fi anuntata o a treia amenda pentru Google.

Anul trecut, Comisia Europeana a amendat Google cu suma record de 4,34 miliarde de euro, pentru ca isi foloseste forta de piata a soft-ului pentru telefoane inteligente ca sa-si blocheze rivalii. Potrivit Comisiei Europene, prin pre-instalarea browserului Chrome si a motorului de cautare Google pe dispozitivele Android, Google avea un avantaj incorect fata de rivalii sai.

Intr-o postare pe blogul sau, Kent Walker, vice-presedinte pentru afaceri globale, anunta ca, in curand, Google va incerca sa se asigure ca utilizatorii de Android sunt la curent si cu celelalte browsere si motoare de cautare.

“In lunile urmatoare, prin Play Store, vom incepe sa-i intrebam pe utilizatorii de Android din Europa ce browser sau motor de cautare doresc sa foloseasca” – a scris pe blog Kent Walker, fara sa dea alte detalii.

Vezi si:  Compensarea prețului la carburanți a fost prelungită

Comisia Europeana pregateste o noua amenda, dupa o ancheta in care a stabilit ca Google recurge la practici neconcurentiale in privinta reclamelor.

 

M.V.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *